Boj za Ferrarijev sedež v prihajajočih sezonah se nadaljuje

Avtor prispevka: , objavljeno 21. avgusta 2015 .

Boj za morebitno mesto voznika v kokpitu Ferrarija v prihajajočih sezonah se nadaljuje. Veliko voznikov je namreč upalo na mesto finskega voznika Kimija Raikkonena, vendar jim je vodstvo ekipe pripravilo hladen tuš, ko so naznanili, da bodo z njim nadaljevali tudi naslednjo sezono.

Romain Grosjean pravi: »Ferrari očitno veliko stavi na kontinuiteto. Pozimi so potekali različni pogovori, vendar očitno niso hoteli kakšnega novega voznika v svoji ekipi. Za voznika formule 1 je rdeča barva nekaj posebnega in pri tem nisem edini, saj veliko mladih voznikov čaka in si želi takšno priložnost.«

Tudi Valtteri Bottas je bil v pogajanjih in upanjih za morebitno voznikovo mesto in v času poletnih počitnic so celo italijanski športni časopisi napovedovali njegov prestop, pa tudi sam pogovor z ekipo Ferrarija ni zanikal.

»Ti namigi so bili nepotrebni, saj večino od njih sploh ni bilo resničnih, in ta pisanja pri mojem položaju pri ekipi Williams niso bila ravno dobrodošla. Skratka, ti namigi niso bili pravični,« je kritiziral Finec. Čeprav mu trenutna ekipa še ni podaljšala pogodbe, glede na njegovo letošnjo sezono ni dvomov glede nadaljnjega sodelovanja.

Poleg zgoraj omenjenih pa se navaja še ime Daniel Riccardo, ki je za ekipo Ferrari prav tako voznik, s katerim se pogovarjajo. Trenutno je Riccardo za naslednjo sezono še vezan na sedanjega delodajalca ekipo Red Bull, vendar bo leta 2017 tudi on na trgu prostih voznikov.

»Tako kot vsi sem mislil, da bo pri ekipi Ferrari prišlo do kašnih menjav. Osebno z njimi nisem bil v kontaktih in navezah, vendar so trenutno s svojo odločitvijo naznanili, da želijo nadaljevati s trenutno zasedbo, saj je znano, da stavijo na stalnost voznikov in ne vsakoletne menjave.«

Povzeto po motorsport.de

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo