Boj s Pedroso je Marqueza stal napada na Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 8. novembra 2015 .

Marc Marquez je dejal, da ga je boj z moštvenim kolegom Danijem Pedroso prikrajšal za možnost napada na vodilnega Jorgeja Lorenza. Marquez je Lorenzu sledil večji del 30 krogov dolge dirke in pri tem pripravljal napad v zadnjem krogu, kakršnega smo videli v Avstraliji, a je Pedrosa ujel vodilni dvojec in mu prekrižal načrte.

Pedrosa je na hrbtni ravnini dirkališča Ricardo Tormo po notranji strani prehitel Marqueza, s čimer je Lorenzo pridobil nekaj ključnih desetink sekunde prednosti, katere Marquez ni več mogel nadoknaditi.

“Jorge je po začetku dirke vozil zelo hitro,” je pojasnil Marquez. “Prvih 15 krogov sem ga težko lovil, nato pa sva skupaj nekoliko pobegnila in sem se mu lahko približal. V zadnjih krogih sem ga nameraval napasti, a nisem pričakoval, da me bo Dani prehitel. Tam sem izgubil kake pol sekunde. V zadnjem krogu sem dal vse od sebe, a Jorgeja nisem mogel ujeti,” je še dodal Marquez, ki je po osvojenih naslovih prvaka v sezonah 2013 in 2014 letošnjo sezono končal na tretjem mestu.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish