Bodo zavarovalnice pokončale motošport v Evropski uniji?

Avtor prispevka: , objavljeno 12. oktobra 2017 .

Združenje motošportne industrije opozarja, da bi se 20. oktobra letos ves motošport na tleh Evropske unije končal zaradi krize na trgu zavarovalništva. Septembra 2014 se je Sodišče evropske unije izdalo direktivo, da je v vseh 27 državah članic obvezno zavarovanje katerih koli vozil, na katerikoli lokaciji, kamor spada, ne boste verjeli, tudi traktorske kosilnice, pa tudi delovni stroji in dirkalniki, pa četudi na zasebnih zemljiščih, kot so namenska dirkališča.

Banalizem birokratov sega tako globoko, da bi bil postopek ob trčenju dveh vozil na dirkališču popolnoma enak, kot pri prometni nesreči na civilnih cestah, po tem načelu pa bi ga popolnoma enako morala obravnavati tudi policija.

Chris Aylett, izvršni direktor združenja MIA (Motorsport Industry Association) je zato pozval vse delodajalce in zaposlene v tej panogi, da se odzovejo na direktivo evropske unije, pri čemer pa ponuja tudi vodnik, kako podati svoj odgovor oziroma pritožbo.

“Grožnja je resnična,” je opozoril Aylett. “Ne gre za napako, s tem bi lahko uničili ves motošport v Evropski uniji. Pritožbo sem podal zato, da bi zaščitil delovna mesta v naši industriji. Če ste v njej zaposleni in želite obdržati službo, pozovite svojega delodajalca k pritožbi, do 20. oktobra. Obstaja možnost, da se v omenjeni zakon doda, da velja le v cestnem prometu, zato moramo podpreti dodajanje te možnosti,” je dodal Aylett.