Bodo WRC dirkalniki prihodnjo sezono prehitri?

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2016 .

Dirkalniki svetovnega reli prvenstva naj bi bili po mnenju nekaterih prehitri in s tem manj zanimivi, kljub temu, da bodo padali rekordi hitrostnih preizkušenj relijev po svetu.

Dirkalnike naj bi poganjali močnejši pogonski agregati, v njih bodo nameščeni bolj učinkoviti diferenciali, na njih pa naj bi bilo tudi več aerodinamike, s čimer bodo reli avtomobili postali najhitrejši do zdaj.

Dirkači so že izrazili skrbi glede varnosti, pa tudi zaradi možnosti, da bodo dirkalniki tako dobro vozni, da bodo gledalcem videti manj atraktivni. Neimenovani dirkač je dejal, da bi s takšnimi dirkalniki lahko rekorde hitrostnih preizkušenj izboljšali tudi za pol minute, z novimi pravili pa niso zadovoljni niti organizatorji relijev.

“Rad imam močan dirkalnik,” je dejal Jari Matti Latvala. “Edino kar me skrbi je, da bodo dirkalniki z aerodinamičnimi dodatki pridobili precej več oprijema, še posebej na asfaltu. Na zunaj bodo dirkalniki morda zgledali manj spektakularni,” je dejal Finec.

Strahove je potrdil Marcus Gronholm, ki od lanskega avgusta preizkuša Volkswagnov prototip dirkalnika za prihodnjo sezono. “Avto je hiter in lahko ga je voziti. Na asfaltu sem vozil na polno in dosegal hitre čase, toda ko sem izstopil iz avta, me je nekdo vprašal, če je bila za volanom morda moja babica. Dirkalniki bodo morda preveč učinkoviti,” je dejal dvakratni svetovni prvak v reliju.

Foto: Volkswagen

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo