Bodo pogajanja med MERCEDESOM in LEWISOM HAMILTONOM zaključena šele februarja 2021?

Avtor prispevka: , objavljeno 19. decembra 2020 .

V četrtek je Mercedes na družabnih omrežjih dražil navijače z obvestilo, da bo nova pogodba objavljena v petek, torej včeraj, in mnogi so pričakovali, da gre tukaj za dogovor z Lewisom Hamiltonom, vendar se je izkazalo, da gre za novi dogovor med Mercedesom in Toto Wolffom, ki bo na čelu ekipe ostal do leta 2023.

In ta dogovor vključuje tudi naložbo sponzorja Ineos, ki je prevzel 33,3 odstotni delež ekipe, po tretjino pa imata v lasti Mercedes in Toto Wolff. Slednji je v pogovoru za BBC dejal, da ni treba hiteti z dokončanjem pogajanj s Hamiltonom, čeprav jih bodo v prihodnjih tednih nadaljevali in zelo verjetno je, da se bodo končala konec februarja! “Ne skrbi nas, da to sčasoma ne bi opravili. Nismo določili posebnega datuma, ker nočemo biti pod pritiskom. Prej ali slej bo to treba storiti, najpozneje preden se odpravimo na zimska testiranja,” tako Avstrijec z diplomatskim pojasnilom.

Kljub temu, da Toto Wolff še naprej neumorno ponavlja, kako se s pogajanji z Lewisom Hamiltonom nikamor ne mudi in je sedaj kot skrajni rok celo navedel konec februarja leta 2021, je za mnoge povsem jasno, da se v zakulisju zatika in da gre verjetno za vprašanje denarja, kot trdi Gerhard Berger.

Hamilton si je vedno želel, da bi Wolff ostal na svojem položaju, preden bi podpisal svoj dogovor, Avstrijec pa ne vidi razloga, zakaj sedemkratni svetovni prvak ne bi nadaljeval z Mercedesom. “V zadnjih sedmih letih smo imeli tako uspešne sezone v Formuli 1, zato ni razloga, da ne bi nadaljevali. Je na vrhu svoje kariere in bo tam ostal še nekaj let, zaradi česar ne vidim težave, zakaj ne bi nadaljevali še nekaj časa.

Sir Jim Ratcliffe, lastnik Ineosa in novi solastnik ekipe Mercedes, pa pohvali Hamiltonove spretnosti in doda: “Lewis je bodisi največji bodisi eden izmed treh največjih dirkačev vseh časov. O tem ni nobenega dvoma, kajti ima ogromen talent. Povrhu je zelo všečen človek, saj ga že nekoliko poznam. Edino, kar bi rekel o Lewisu, je to, da ni prišlo do zmanjševanja njegovih sposobnosti, je povsem na vrhu, kljub temu, da je star 35 let.”    

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish