Bodo nizke temperature znova krojile testiranja v Španiji?

Avtor prispevka: , objavljeno 29. januarja 2019 .

Pirelli, edini dobavitelj gum v Formuli 1, je zaskrbljen zaradi vremenske napovedi za Španijo, saj v Barceloni le tri tedne pred prvimi testiranji vladajo zimske razmere.

Porajajo se skrbi, da bi moštva znova izgubile dragocen čas za testiranja, tako kot lani, ko so zaradi snega izgubili en dan, pred sezono pa jih imajo na voljo šest.

Izguba testnih kilometrov bi letos imela še večje posledice, saj Pirelli uvaja nove zmesi pnevmatik, dirkalniki pa so izdelani v skladu z novimi aerodinamičnimi pravili.

“Do januarja je bilo v Barceloni kot spomladi, zdaj pa je precej hladneje in vsi vemo, kaj se je zgodilo lani,” je dejal Mario Isola, šef Pirellijevega športnega oddelka.

“Malo nas skrbi, saj se testiranja letos začnejo eno leto prej, kot lani. Toda nikoli ni veš, saj smo februarja že imeli izvrstno vreme, pa tudi popolnoma zimske razmere,” je dodal in priznal, da testiranja v Barceloni za Pirelli niso idealna, saj nikjer na dirkah ne vladajo podobni pogoji, kot med testiranji, a se stvari verjetno ne bodo kmalu spremenile predvsem zaradi potreb moštev.

“Temperature so blizu ledišča, a se ponavadi ozračje ogreje okrog kosila, tako da bodo moštva verjetno izkoristila ta del dneva za test gum. Če bi želeli dobro spoznati gume, bi potrebovali dirkam primerljive pogoje.

Tudi za moštva je ta začetna točka malce drugačna, saj morajo razviti svoje dirkalnike, zato pa morajo odpeljati čimveč kilometrov, čim bližje moštvenim tovarnam in v Barcelono lahko hitro pošljejo potrebne nove dele,” je še pojasnil.

Foto: Pirelli

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish