Bo Yamaha še podpirala odhajajočega Lorenza?

Avtor prispevka: , objavljeno 20. aprila 2016 .

Ob napovedi, da Jorge Lorenzo ob koncu sezone zapušča Yamaho, se je pojavilo vprašanje, ali bo japonsko moštvo Špancu nudilo podporo v boju za naslov svetovnega prvaka, tudi v primeru, če se zanj udarita z Valentinom Rossijem.

Giacomo Agostini v podporo moštva ne dvomi: “Yamaha ga bo podpirala, saj gre za resno moštvo, ki želi zmagati. V nekem trenutku tekom sezone bodo nekaj spremenili na motorju, a mu tega ne bodo povedali. To je povsem normalno. Dirkači bi radi zmagovali zase, ne briga jih če zapuščajo moštvi ali ne.”

Agostini je prepričan, da je na Lorenzovo odločitev, da se preseli k Ducatiju, vplivalo tudi dejstvo, da Yamaha kljub zmagam Lorenza še naprej podpira Valentina Rossija. “Za prestop je imel vsaj tri dobre razloge,” je dejal. “Prvi razlog je motor. Ducati je postal dober, kar so dokazali letos. Lorenzo si veliko upa, to je res, toda ima zaupanje v nadaljnji razvoj motorja in program moštva. Potem pa je tu še denar. Res že zdaj služi milijone, toda kakšen več nikoli ne škodi. Tretji razlog pa je brez dvoma sobivanje z Rossijem. Ni lahko prenesti, da kljub tvojim zmagam več članov moštva hvali Valentina,” je prepričan Agostini.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish