Bo Vinales v sezoni 2021 prestopil k Ducatiju ?

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2019 .

Generalni direktor Ducatija Gigi Dall’Igna je namignil, da naj bi bil med kandidati za sedež v njihovem za sezono 2021 tudi Maverick Vinales. Špancu, tako kot večini dirkačev na štartni vrsti ob koncu prihodnje sezone poteče pogodba. Tako gre pričakovati številne pestro dogajanje na dirkaški tržnici. Glede na to, da je Marc Marquez že v pogovorih s Hondo glede podaljšanja sodelovanja tudi po letu 2020, Fabio Quartararo pa bo po vsej verjetnosti ostal pod Yamahinim okriljem bo prav Vinales eden izmed bolj zanimivih dirkačev za ostala moštva.

Poleg tega pa naj bi se zaradi slabše forme Ducatija že nekoliko začel krhati odnos med Doviziosom ter Dall’Igno. Tako je v intervjuju za italijanski časopis Gazzetta dello Sport priznal, da bi bil lahko Vinales zanimiva izbira, če se odloči nekoliko prevetriti svojo dirkaško zasedbo.

“Je eden izmed dirkačev, ki je uspel premagati Marqueza. Dobro moramo pretehtati kaj bi bilo najbolje za naše moštvo. Potrebno se je tudi zavedati, da ni vse v naših rokah.”

Vinales je v intervjuju po dirki na Tajskem priznal, da je v prihodnosti pripravljen tudi zamenjati moštvo. Kljub temu pa naj bi bil povsem osredotočen na prihodnjo sezono v kateri si želi z Yamaho zmagovati.

“Trenutno sem osredotočen zgolj na Yamaho s katero želim priti na vrh. O sezoni 2021 še ne razmišljam. Mogoče prihodnjo sezono začnem kot sem leta 2017 (ko je zmagal na treh izmed prvih petih dirk), kar bi povsem spremenilo mojo miselnost. Pomembno je zaključiti letošnjo sezono čim višje in nato začeti prihodnjo upanjem na zmago.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish