Bo Vinales prekinil Marquezov niz zmag?

Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2017 .

Marc Marquez vse od prihoda v razred MotoGP, na stezi v Austinu še ne pozna poraza. Španec upa, da bo lahko nadaljeval zmagovalni niz, čeprav bi po slabih uvodnih dirkah bil zadovoljen že s stopničkami.

“Rad bi dosegel dober rezultat in steza v Teksasu mi je všeč,” je povedal dirkač Honde, ki v točkovanju svetovnega prvenstva za vodilnim Maverickom Vinalesom zaostaja za 37 točk. “S tem pa ne mislim na zmago, temveč na prvo letošnjo uvrstitev med najboljše tri. Potrebujem nekaj stabilnosti, saj je Maverick zmagal dvakrat, dvakrat pa je bil na stopnićkah tudi Valentino (Rossi). Yamahi sta zelo dobri. Če se bo ponujala zmaga v Austinu jo bom vzel, toda če bo preveč tvegano bo treba popustiti. Iz napake v Argentini se moram naučiti,” je pojasnil Marquez, ki je na stezi Termas de Rio Hondo vodil, nato pa padel, zdaj pa v prvenstvu zaseda šele osmo mesto.

Da Marquez nebi zmagal, pa se bo potrudil prav Vinales, ki je zmagal na obeh dirkah letošnje sezone, steza v Austinu pa mu je prav tako zelo všeč. “Vem, da je Marc tu zelo dober, toda ta steza mi je všeč,” je dejal Vinales. “To je ena izmed stez, na katerih sem ponavadi hiter. K dirkaškemu koncu tedna bomo pristopili enako, kot v Argentini. Vemo, da imamo dober motocikel, le prave nastavitve potrebujemo, da bomo hitri.

Zmaga je povsem v dosegu. Steza mi ustreza, hitre menjave smeri pa so mi zelo všeč, prav tako pa tudi hitri zavoji in moćna zaviranja. Prepričan sem, da lahko dosežemo dober rezultat,” je še dodal Španec.

Foto: Yamaha