Bo v Aragoniji namesto Rossija dirkal Lorenzo?

Avtor prispevka: , objavljeno 15. oktobra 2020 .

Z novico, da Valentino Rossi ta konec tedna v Aragoniji ne bo dirkal, se nam obeta prva dirka po zelo dolgem času, na kateri ne bo nastopil dirkač, ki je na tem dirkališču že zmagal. Toda Yamaha bi lahko prisluhnila številnim pozivom navijačev in bi na dirko poslala svojega jokerja, Jorgeja Lorenza.

Ob napovedi odsotnosti so se začela ugibanja o tem, kdo naj bi nadomestil Rossija in čeprav po pravilih Yamahi njihovega dirkača še ni potrebno zamenjati na dirki ta konec tedna, bodo to morali storiti za dirko, ki bo na sporedu naslednji teden.

Če Rossi na torkovem testiranju za covid19 ne bo negativen, bo Yamaha morala ob Mavericka Vinalesa na stezo poslati nadomestnega dirkača in najočitnejša izbira je njihov nekdanji dirkač in svetovni prvak Jorge Lorenzo, ki se je moštvu letos priključil kot testni voznik.

Lorenzo je v Aragoniji že zmagal v sezonah 2014 in 2015, petkratni svetovni prvak pa je v Portimau prejšnji konec tedna testiral z lanskim Yamahinim motociklom, moštvo pa mu je pred začetkom sezone obljubljalo joker nastope na dirkah, ki pa so zaradi krize s korona virusom bili kasneje letos za vsa moštva odpovedani.

Španec je za Yamaho nazadnje dirkal pred štirimi leti, od ekipe pa se je poslovil z zmago na VN Valencije, ker pa je med navijači te japonske znamke zelo priljubljen, se zdi, da je Jorge odlična izbira za zamenjavo Rossija. Edina težava pri tem pa je, da Yamaha Lorenza še ni izkoristila za testiranje letošnjega motocikla, zato bi se Španec moral zelo na hitro spoznati z motociklom.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj