Bo Red Bull znova izključen?

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2014 .

Šef moštva Red Bull Racing, Christian Horner se boji, da bo njegovo moštvo v Maleziji utrpelo enako usodo, kot v Avstraliji, potem ko senzor za merjenje pretoka goriva v petek znova ni deloval pravilno.

Daniel Ricciardo je bil v Avstraliji diskvalificiran, saj naj bi njegov dirkalnik med dirko porabljal več od dovoljenih 100kg goriva na uro. Pri Red Bullu so potrdili, da se je na Ricciardovem dirkalniku tudi v Maleziji pojavila težava.

“Na petkovem dopoldanskem treningu je senzor prenehal delovati, zato smo ga morali pred popoldanskim treningom nadomestiti. Podatkov, ki jih je beležil ta pa še nisem pregledal,” je dejal Horner. “Upam, da beleži takšen pretok goriva, kot vbrizgovalne šobe na motorju in da bo tako ostalo ves konec tedna. Če ne se bomo znašli v enaki neprijetni situaciji, katero pa bomo poskušali rešiti s FIO. Toda potem pridemo do enake dileme, kot na VN Avstralije pred dvema tednoma.”

Horner je pojasnil, da so pripravljeni tolerirati določeno odstopanje pri izmerjenem pretoku, dodal pa je, da se bodo pogovorili z direktorjem dirke, da bodo vedeli kako ukrepati, če vidijo odstopanja. “Kot prvo potrebujemo senzor, ki je konstanten in beleži enake podatke, kot vbrizgovalne šobe motorja, ki so homologirane in nastavljene in pri njih ne prihaja do nobenega odstopanja. To je najpomembneje. Zatem pa bomo morali presoditi na podlagi podatkov, ki jih bo dajal senzor. Če bo prišlo do 0,25% odstopanja bomo to že preživeli, toda če gre za 2 odstotka bomo morali ukrepati. Kako bomo ravnali je torej odvisno od tega, kako veliko bo morebitno odstopanje.

Še pred dirko pa bomo govorili s Charlijem Whitingom in poskušali najti rešitev. Upam, da bomo našli odgovarjajočo rešitev.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj