Bo Red Bull zahteval da FIA dodatno kaznuje Hamiltona?

Avtor prispevka: , objavljeno 19. julija 2021 .

Pri Red Bullu niso izključili možnosti, da na mednarodno avtomobilistično zvezo FIA naslovijo prošnjo, da znova preuči okoliščine trčenja med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom, in dirkača Mercedesa dodatno kaznujejo.

Hamilton je trčil v Verstappna za kar so ga komisarji kaznovali z desetimi sekundami, toda medtem ko je dirkač Red Bulla po močnem udarcu, ki je dosegel silo 51G, moral na pregled v bolnišnico, je Britanec prekinitev dirke izkoristil za popravilo poškodovanega dirkalnika, na koncu pa je kljub kazni celo zmagal.

Dirkalnik Nizozemca je bil močno poškodovan, kar pomeni, da bo moštvo utrpelo velik udarec, kar se tiče proračuna, ki je letos omejen, Verstappen pa je izgubil zajetnih 25 točk v boju za naslov svetovnega prvaka. Red Bullov svetovalec Helmut Marko je dejal, da v tem primeru ne bi smele veljati le običajne kazni, saj je šlo za trčenje dirkačev, ki se borita za naslov prvaka, zato bi morala FIA Hamiltonu prepovedati nastopiti na eni dirki.

Po dirki v Silverstonu je šef ekipe, Christian Horner dejal, da bodo precenili možnosti in se zadevo podali v ponovno obravnavo, čeprav je priznal, da je možnosti za uspeh zelo malo. “Na razpolago imamo nekaj možnosti, toda kar se tiče kazni so komisarji ponavadi zelo odločeni,” je povedal. “Mislim, da nima smisla zadevo peljati naprej, a bomo to možnost preučili.”

Pravila ekipi Red Bull dopuščajo le malo možnosti za uspeh, saj bi morali najti dodatne dokaze, ki niso bili na razpolago pri prvotni kazni.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish