Bo Red Bull Mercedesu “speljal” Russella?

Avtor prispevka: , objavljeno 8. decembra 2020 .

Nemški kolegi pri RTL poročajo, da se pri Red Bullu zanimajo za usluge Britanca Georga Russella, zato podrobno spremljajo razvoj dogodkov na področju pogodbe med njim in Mercedesom.

“Po nedavni predstavi je sicer glavni kandidat za moštvenega kolega Maxa Verstappna Sergio Perez, toda Helmut Marko in Christian Horner že dlje časa oprezata za Russellom,” trdijo pri RTL-u.

Možnosti, da bi Russel že prihodnjo sezono dirkal za Mercedes so majhne, saj ima Valtteri Bottas že sklenjeno pogodbo, to pa bo skoraj gotovo podpisal tudi Lewis Hamilton. Najverjetneje to pomeni, da bo George še vsaj eno sezono ostal pri Williamsu, tako seveda načrtujejo pri Mercedesu, toda to bi lahko bila priložnost za Red Bull. “Če ga Mecedes ne prestavi v svoje tovarniško moštvo, ga bodo pri Red Bullu nedvomno poskušali zvabiti v svojo ekipo. Kdo ve, morda jim to celo uspe. Njegova pogodba z Williamsom naj ne bi bila ovira, bi pa bila poštena kazen za Tota Wolffa, ki je za sezono 2021 izbral Valtterija Bottasa, namesto Russella,” trdijo Nemci.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish