Bo Raikkonen zamenjal sedeže s Hamiltonom?

Avtor prispevka: , objavljeno 13. junija 2014 .

Italijanski mediji so se na veliko razpisali o prihodu Lewisa Hamiltona v Maranello, kar je zanetilo govorice o Britančevem prestopu k Ferrariju, kjer druge govorice pravijo, da naj bi se razšli z vidno nezadovoljnim Kimijem Raikkonenom.

Vse skupaj je sicer nekoliko pomirila La Gazzetta dello Sport, kjer so pojasnili, da si je Hamilton v mestu ogledoval Ferrarijeve cestne dirkalnike, katere bi rad dodal k svoji zbirki.

Kljub temu pa številni ugibajo, če je morda Hamilton z obiskom namerno zanetil govorice, ter tako pritisnil na moštvo Mercedes, da bi ga izdatneje podprli v letošnjem boju za naslov svetovnega prvaka, ali pa da bi si z trenutnim delodajalcem izpogajal boljše pogoje ob podaljšanju pogodbe.

Pri Mercedesu so že večkrat ztrdili, da se v dvoboj njihovih dveh dirkačev ne bodo vmešavali, saj nihče izmed njiju ne uživa posebnega statusa pred drugim.

Nico Rosberg v tem trenutku vodi v prvenstvu z 22 točkami prednosti pred Lewisom Hamiltonom. Ta je pred lansko sezono z Mercedesom podpisal triletno pogodbo, kar pomeni, da se bo le ta iztekla ob koncu prihodnje, torje 2015. Prav takrat pa se izteče dvoletna pogodba med Kimijem Raikkonenom in Ferrarijem, medtem ko bo Fernando Alonso v Maranellu ostal vsaj do konca 2016.

Hamilton se je že leta 2012 pogajal s Ferrarijem, nato pa se je odločil iz McLarna prestopiti k Mercedesu.

Britanski mediji poročajo, da naj bi pri McLarnu Hamiltona poskušali prepričati k ponovnem sodelovanju, kar nakazuje na to, da prvak iz sezone 2008 vendarle išče drugega delodajalca.

“Če bo Hamilton v boju za naslov poražen, si lahko le predstavljamo kakšno travmo bo doživel,” so zapisali v Daily Mailu. “V ekipi se bo verjetno počutil nezaželjenega, kar bo le skrhalo odnose z moštvom in zatem bo komaj čakal, da zamenja okolje,” so še dodali.