Bo Raikkonen predčasno zapustil Lotus?

Avtor prispevka: , objavljeno 1. novembra 2013 .

 

Finec Kimi Raikkonen je šefe v moštvu Lotus opozoril, da se kaj hitro lahko zgodi, da na zadnjih dveh dirkah letošnje sezone ne bo nastopil, če ne bodo našli rešitve finančnih težav.

Odnosi med Raikkonenom in Lotusom so se močno zaostrili na dirki v Indiji, kjer je Alan Permane z moštvenega zida po radijski zvezi kričal in preklinjal na prvaka iz sezone 2007. Raikkonen pa je v Abu Dabiju razkril, da že vso sezono čaka na plačilo s strani Lotusa in da je malo manjkalo, da bi zaradi tega izpustil dirko v Abu Dabiju.

“Sem sem prišel le zato, ker upam, da bomo našli rešitev za težave, ki jih imamo. Upam, da jih bomo rešili in da bomo sezono končali kar se da dobro,” je novinarjem v Abu Dabiju povedal Finec.

Na vprašanje, če razmišlja tudi o tem, da ne bi nastopil na zadnjih dveh dirkah sezone, je Raikkonen odgovoril: “Seveda. Uživam v dirkanju, toda velik del tega je posel. Ko posel ne teče, tako kot bi moral, se znajdemo v nevšečnem položaju. Nekje je treba potegniti črto in če težava gre čez to mejo, potem to ne bo moja krivda.”

Prvak iz sezone 2007 je poudaril, da so za slabe odnose bolj krive neizplačane plače, kot spor na dirki v Indiji, dodal pa je tudi, da so ga izjave s strani moštva, ki namigujejo, da na dirkah svoje interese postavlja pred interese moštva, prizadele.

“Ni lepo slišati, da nisi ekipni igralec in da ti ni mar za interese ekipe, ob tem pa vso leto nisi prejel niti centa plače,” je dejal Raikkonen, ki mu naj bi Lotus dolgoval nekaj manj kot 18 milijonov evrov.

“To te ne spravi v najboljšo voljo, toda tako stojijo stvari. Tako kot sem dejal, upam, da smo našli rešitev za nastalo situacijo,” je še dodal Raikkonen.