Bo Mick Schumacher v 2023 pri Aston Martinu zamenjal Vettla?

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2022 .

Govorice, da bo Sebastian Vettel ob koncu letošnje sezone končal svojo dirkaško kariero, so vse glasnejše, ob njih pa se pojavlja tudi namig, da bi štirikratnega svetovnega prvaka lahko zamenjal rojak Mick Schumacher.

Vettel po prestopu k Aston Martinu v 2021 ni upravičil sicer visokih pričakovanj, saj je dosegel le ene stopničke v Bakuju, letos pa se je skupaj z britanskim moštvom znašel v krizi, iz katere jim ne pomagajo niti posodobitve, zaradi katerih dirkalnik močno spominja na Red Bullovega.

Nemec je priznal, da bi o nadaljevanju kariere lahko odločila ravno letošnja sezona. “Videl bom, kako nam bo šlo letos. Pogodba poteče ob koncu leta, za enkrat pa sezona ni takšna, kakršno smo pričakovali. Toda prezgodaj je še, da bi jo odpisali.”

Med kandidati za Vettlov sedež, če se nekdanji dirkač Red Bulla in Ferrarija odloči umakniti, naj bi bil Fernando Alonso, kateremu se pogodba z ekipo Alpine izteče ob koncu sezone, toda italijanski viri poročajo, da so se pri Aston Martinu zdaj ogreli za mladega Schumacherja, ki je zanje, zaradi nemškega rodu, zanimiv predvsem zaradi njegovega marketinškega pomena.

23-letni Nemec bi v primeru selitve v Silverstone, prekinil vezi s Ferrarijem in njihovo akademijo mladih dirkačev, s tem pa bi se možnosti za sedež v ekipi iz Maranella, s katero je njegov slavni oče Michael schumacher pisal zlato obdobje moštva, še dodatno zmanjšale.

Schumacher je ob Nicholasu Latifiju edini redni dirkač, ki letos še ni osvojil točk, medtem ko jih je njegov moštveni kolega pri Haasu, Kevin Magnussen, osvojil že petnajst.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj