Bo Mercedesovim ekipam primanjkovalo goriva?

Avtor prispevka: , objavljeno 14. marca 2014 .

Mercedesov dirkač Nico Rosberg je opozoril, da se bodo dirkači soočili z velikim izzivom, ko bodo morali do konca dirke pripeljati z določeno količino goriva. Nova pravila letos namreč narekujejo, da dirkači za celotno dolžino dirke ne smejo porabiti več kot sto kilogramov goriva, direktor dirke, Charlie Whiting pa je že opozoril, da FIA ne bo popuščala morebitnim prekrškarjem. Mercedesovi motorji naj bi bili najmočnejši v karavani, obenem pa naj bi tudi porabili več goriva, zato bi se ekipe s pogonskimi agregati nemškega proizvajalca lahko znašel v težavah.

Konfiguracija steze v Albert Parku je takšna, da dirkalniki porabljajo veliko goriva, tega pa se Rosberg, ki je bil na drugem prostem treningu drugi najhitrejši, dobro zaveda.

“Lepo je bilo spet sedeti v dirkalniku in z napredkom, ki smo ga napravili, sem zelo zadovoljen,” je povedal. “Kot vedno ob petkih še ne vemo, kako hitri smo v primerjavi z drugimi, saj ne vemo s koliko goriva so vozili ostali. Vsekakor pa bo velik izziv dirko končati s toliko goriva. Ekranček na mojem volanu mi v vsakem krogu prikazuje, koliko goriva lahko v tistem krogu porabim in kot sem videl na treningih, bom moral dirko odvoziti zelo disciplinirano. Splošno gledano smo začeli dobro in veselim se preostanku konca tedna,” je povedal Rosberg.