Bo Mercedesov motor občutno močnejši?

Avtor prispevka: , objavljeno 15. avgusta 2013 .

 

Nemški Auto Motor und Sport trdi, da naj bi bili Mercedesovi V6 agregati, ki bodo v formuli ena v uporabi prihodnje leto, tudi do 75 kW oziroma okrog sto konjskih moči močnejši od vseh ostalih. Dopisnik omenjenega časopisa, Tobias Gruner trdi, da so si pri Mercedesu zagotovili usluge Lewisa Hamiltona prav z obljubo, da bo v sezoni 2014 imel lepo priložnost premagati Red Bullovega asa Sebastiana Vettla.

“Kaže, da je Mercedes korak pred vsemi,” trdi Gruner. “V paddocku se govori, da ima novi srebrni motor sto konjskih moči več, kot Renault ali Ferrari. Tega pri Mercedesu seveda ne želijo potrditi, toda možje na vodilnih položajih kažejo znake nenavadne samozavesti,” še dodaja.

Nemški časopis kot dodaten znak, da ima Mercedes določeno prednost, navaja njihovo željo, da bi bile Pirellijeve zadnje gume prihodnjo sezono širše, s čimer bi bolje prenesli moč motorja in navor na stezo, medtem pa naj bi bili pri Renaultu in Ferrariju povsem zadovoljni z ožjo specifikacijo gum.

Ali gre zgolj za primer nemškega patriotizma ali ne, ne vemo, toda utemeljitev z željo po širših zadnjih gumah je definitivno postavljena na majavih temeljih, saj bi pri Mercedesu verjetno že letos, ko nimajo (toliko) močnejšega pogonskega agregata,takoj podpisali za širše zadnje gume, ki bi zmanjšale njihove težave s pregrevanjem.