Bo Marquezov odhod Hondi prinesel koncesije?

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2023 .

Marc Marquez je sicer napovedoval, da bo na dirki MotoGP v Japonskem Motegiju sporočil svojo odločitev glede tega, kje bo dirkal v prihodnje. S tem je na videz potrdil, da se ob koncu sezone, eno leto pred iztekom pogodbe, katero je podpisal v 2020, razhaja z ekipo za katero je dirkal vse od debija v elitnem razredu motociklističnega prvenstva v 2013, saj Španec najbrž ne bi želel z novico o odhodu pokvariti Hondinega domačega dirkaškega vikenda.

“Svoje odločitve še ne bom podal v Motegiju, saj se želim 100-odstotno osredotočiti na stezo,” je povedal za Sky Italia. “Iščem najboljšo odločitev za vse, ne le zase. Poskušamo zgraditi projekt, najti najboljšo rešitev za projekt in prihodnost. Za prihodnost Honde, mojo prihodnost. To je glavni cilj,” je povedal in s tem podal namig na podlagi katerega se pojavljajo ugibanja, da bo osemkratni svetovni prvak predčasno prekinil pogodbo in s tem Hondi omogočil pridobitev koncesij.

Teh Japonski proizvajalec pod trenutnimi pogoji ne dobi, saj z zmago Alexa Rinsa na VN ZDA ne izpolnjuje pogojev (dovoljena je največ ena uvrstitev proizvajalca na stopničke nedeljske dirke), sprememb pogojev pa ne podpirajo ostali proizvajalci. Ob tem se nekateri sprašujejo, če bi Marquez zapustil Hondo, bi potem morda tekmeci privolili v spremembo pogojev in Hondi omogočili pridobitev razvojnih koncesij, saj bi le ta bila manjša “naravnost” v boju za najvišja mesta če na njej ne bi sedel Marquez.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj