Bo Marquez zaradi nove operacije izpustil tudi dirko v Brnu?

Avtor prispevka: , objavljeno 4. avgusta 2020 .

Marc Marquez je v ponedeljek prestal še eno operacijo roke, katero je pred dvema tednoma zlomil na dirki v Jerezu, zato bo morda moral izpustiti tudi dirko za VN Češke.

Dirkač Honde je po ničli na VN Španije, kjer je padel, vpisal še ničlo na VN Andaluzije, kjer je sicer poizkušal nastopiti in je celo prestal zdravniški pregled le tri dni po operaciji zlomljene roke. Izpustil je petkove treninge, v soboto pa odpeljal 28 krogov, a potem zaradi bolečin vendarle odpovedal nastop na dirki sami.

Po ponedeljkovi operaciji je Dr. Xavier Mir razkril, da je titanska ploščica, s katero so z vijaki vstavili na mesto zloma nadlahtnice, počila zaradi prevelike obremenitve. “Marc Marquez je pred 13 dnevi prestal operacijo in se v ponedeljek vrnil,” je Dr.Mir povedal v izjavi za javnost. “Prva operacija je bila uspešna, nismo pa pričakovali, da titanska ploščica ne bo dovolj močna. Zaradi obremenitev zlomljenega dela se je ploščica poškodovala, zato smo jo odstranili in nadomestili z drugo oporo.

Dirkač ni čutil bolečin, ves čas pa je sledil našim strokovnim navodilom, ter signalom, ki jih je dajalo telo,” je še pisalo v izjavi, kjer so dodali, da bo čas okrevanja znan v roku 48 ur.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish