Bo Marquez prvak že po naslednji dirki?

Avtor prispevka: , objavljeno 26. septembra 2016 .

Marc Marquez bi s trenutno prednostjo 52 točk v razvrstitvi svetovnega prvenstva MotoGP lahko postal že petič svetovni prvak na naslednji dirki v japonskem Motegiju. Matematična enačba za tem pravi, da bi moral na dirki zmagati, njegov najbližji zasledovalec v prvenstvu, Valentino Rossi, pa ne bi smel osvojiti več kot ene točke.

Toda Španec pravi, da so možnosti za takšen razplet izredno majhne. “Najpomembneje je, da osvojimo ta naslov, ni pa tako zelo pomembno, kdaj,” je povedal. “Ne verjamem, da mi bo to uspelo že na Japonskem, saj bi to bilo skoraj tako, kot da bi zadel na loteriji. Če želiš postati prvak moraš na določenih dirkah dati od sebe največ. Najpomembneje je, da smo čakali na svoj trenutek. Če tu v Aragonu ne bi zmagali, se konec tedna ne bi končal dobro.”

Dirkač honde je priznal, da steza v Motegiju najbrž ne bo ustrezala njegovemu motociklu, zato bo moral na VN Japonske biti potrpežljiv in previden. “Stezi v Phillip Islandu in Valenciji mi ustrezata. Lani sem bil v Motegiju močan v suhih pogojih, v dežju pa je bilo povsem drugače. V Maleziji ne vemo, kako dobri bomo, saj je na stezi položen nov asfalt. Toda za zdaj moramo nadaljevati na enak način – če v nedeljo zmaga ne bo dosegljiva na stezi, za katero vemo, da nam ne ustreza, potem to ne bo velika težava. Potem bomo morali le počakati na stezo, ki nam ustreza,” je še dodal Marquez.