Bo Marquez pomagal Rossiju do naslova?

Avtor prispevka: , objavljeno 4. novembra 2015 .

Marc Marquez je pred zadnjo letošnjo dirko poskušal za sabo pustiti grenkobo prvega poraza v prvenstvu MotoGP, še bolj pa dogodke na VN Malezije in tiste, ki so sledili, ko so ga privrženci Rossija napadli na domu.

Dvakratni svetovni prvak bo v nedeljo krono moral predati Jorgeju Lorenzu ali Valentinu Rossiju, prav slednjemu pa lahko v veliki meri pomaga v boju za naslov, če na dirki prehiti Lorenza in mu s tem odvzame točke, ali pa če se z njim zaplete v dvoboj, kjer bi Lorenzo padel in ostal brez točk. Lorenzo mora namreč na dirki osvojiti vsaj sedem točk več od Italijana.

“Dogodkom v Sepangu je sledil težak teden, katerega sem po najboljših močeh poskušal pozabiti in se osredotočiti na priprave za zadnjo dirko sezone,” je povedal Marquez. “Sezono želimo zaključiti z dobrim rezultatom, zato bomo že v petek začeli z iskanjem dobrih nastavitev s čimer si bomo na dirki pridobili priložnost za zmago. Tu sem doživel različne rezultate, vendar mi je steza in vzdušje pred domačimi navijači v užitek. Upam, da so dogodki iz preteklega tedna za nami in se bomo lahko osredotočili na dirko.”

Marquez je letos zmagal na petih dirkah, večkrat od njega je letos zmagal le Lorenzo, toda zaradi šestih dirk, kjer Španec ni osvojil točk, bo letošnje prvenstvo lahko zaključil največ na tretjem mestu, ne glede na to, kaj se zgodi v nedeljo na dirki.