Bo Marquez nastopil z lanskim motorjem?

Avtor prispevka: , objavljeno 15. junija 2015 .

Marc Marquez je letos na sedmih dirkah zmagal le enkrat, kar trikrat pa je odstopil oziroma končal brez točk. Španec je letošnjo sezono torej začel mnogo slabše, kot lansko, v kateri je stopil na najvišjo stopničko na prvih desetih dirkah.

Dirkač Honde se ne more spoprijateljiti z letošnjim Hondinim motociklom, zato je že danes na testiranju po dirki v Barceloni začel preizkušati lanskoletni okvir motorja, z letošnjo nihajno ročico, motorjem in izpuhom. Čeprav je testiranje močno omejilo deževje, je Marquez odpeljal 20 krogov, toliko da je dobil prve vtise in ti naj bi bili pozitivni.

“Danes nismo imeli prav veliko sreče z vremenom, saj je začelo deževati kmalu po začetku testiranj in smo zmogli le tri vožnje,” je dejal Marquez. “Pomembno je, da smo lahko preizkusili lansko šasijo z letošnjo nihajno ročico in motorjem, kar nam je dalo dober občutek. Tega moramo potrditi s podatki iz telemetrije, saj ni šlo za občuten napredek in nismo mogli odpeljati veliko krogov, toda prvi vtisi so bili dobri. Dež je prekinil naše delo, vendar bomo videli, če lahko nadaljujemo v tej smeri, saj sem se na motorju počutil precej bolje,” je še pojasnil Marquez, ki zdaj za vodilnim Valentinom Rossijem v skupnem seštevku zaostaja za 69 točk in je bil na današnjih testiranjih četrti najhitrejši.

0 0 glasovi
Oceni komentar