Bo Marquez moral odpisati tudi sezono 2021?

Avtor prispevka: , objavljeno 12. novembra 2020 .

Marc Marquez je pred nekaj dnevi sporočil, da se letos ne bo vrnil na motocikel in da se bo po posvetu z zdravniki raje pripravil na prihodnjo sezono, a kot kaže bi se zaradi poškodovane roke in težav s celjenjem operiranega zloma lahko vrnitev zamaknila še dlje in bi morda moral odpisati tudi del dirk za sezono 2021.

Dirkač Honde naj bi potreboval še tretjo operacijo, v kateri mu bodo morali v roko presaditi kost, saj je bila njegova nadlahtnica ob ponovljenem zlomu tako poškodovana, da se sama ne obnavlja več.

Marquez je grdo padel na prvi dirki sezone v Jerezu, kjer ga je v roko pri visoki hitrosti zadel njegov motocikel. Zdravniki so odkrili zlom nadlahtnice v desni roki, katerega so popravili z vstavljeno titansko ploščico, ki je bila na kost pričvrščena z več vijaki. Španec se je le pet dni kasneje vrnil na motocikel, pred tem pa je poškodovano roko obremenjeval tudi v fitnesu, vse to pa je povzročilo zlom ploščice, zaradi česar je potreboval še drugo operacijo, zaradi katere se je rok za vrnitev na dirke zamaknil za nekaj mesecev.

Honda je upala, da se bo svetvni prvak vendarle lahko vrnil na zadnje dirke letošnje sezone, a to se ne bo zgodilo, saj naj bi se kost zaradi dveh operacij zloma in številnih vrtin za podporne vijake, celila prepočasi, kar pa je mogoče rešiti le z dodatno operacijo, pri kateri bodo iz njegove medenice v roko presadili delček kosti.

Prva dirka sezone 2021 je na sporedu čez 19 tednov, še pet tednov prej pa se začnejo zimska testiranja, v primeru presaditve kosti pa bi moral Marquez omejiti trening za vsaj 12 tednov, zaradi česar bi imel časa za priprave na novo sezono precej malo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish