Bo Lorenzo sprejel znižanje plače?

Avtor prispevka: , objavljeno 15. februarja 2018 .

Športni šef moštva Ducati, Paolo Ciabatti je pojasnil, da bo moral Jorge Lorenzo, če želi novo pogodbo z moštvom, sprejeti znižanje plače. Tako Lorenzo, kot njegov moštveni kolega Andrea Dovizioso letos čakata na novi pogodbi, saj se trenutni iztečeta ob koncu sezone. Najverjetneje bosta v ekipi ostala oba, saj si tega želijo tudi pri Ducatiju, toda njun položaj se je v dveh letih, odkar sta podpisala trenutna dogovora, močno spremenil.

Dovizioso je dirkal za osnovno plačo okrog 2 milijona evrov na sezono, toda od takrat je ekipi pridirkal sedem zmag in se lani z Marcom Marquezom boril za naslov svetovnega prvaka. Lorenzo pa je na drugi strani v moštvo iz Bologne prišel iz Yamahe, v zameno za 12 milijonov evrov na sezono, toda Španec v lovu na zmago ni bil uspešen.

Ciabatti je poudaril, da se bodo morale številke v novi pogodbi spremeniti, saj bo Dovizioso verjetno zahteval višjo plačo. “Želimo obdržati oba dirkača, toda ekonomska meja je jasna,” je povedal. “Govorili bomo s svojimi sponzorji, saj nas je zapustil italijanski Telecom Italia in ko bomo videli, koliko lahko namenimo za plače, bomo lažje govorili z menedžerjema dirkačev.

Položaj se je v primerjavi z letom 2016 spremenil. Ko je k nam prišel Jorge, takratni aktualni svetovni prvak, mu je Yamaha za dvoletno pogodbo ponujala visok znesek. Ko smo podaljšali pogodbo Andrei, ni z našim motociklom dosegel še nobene zmage, seveda pa ga bomo nagradili za dosežke v sezoni 2017. Nahaja se v precej boljšem pogajalskem položaju, kot prej. Lorenza smo želeli premamiti k prestopu, toda šlo je za specifičen trenutek. Mislim da Jorgeju tokrat ne moremo ponuditi enakega zneska, kot ob prihodu v moštvo,” je še dodal Ciabatti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish