Bo Lorenza v Avstraliji nadomeščal Bautista?

Avtor prispevka: , objavljeno 20. oktobra 2018 .

Alvaro Bautista naj bi v avstralskem Phillip Islandu nadomeščal poškodovanega Jorgeja Lorenza, ki je izpustil nastop na Tajskem in ga ne bo niti jutri na dirki v japonskem Motegiju, pod vprašajem pa je tudi nastop v Avstraliji čez en teden. Pri moštvu Ducatija pa naj bi bili odločeni, da bodo na stezi na svojem motociklu imeli dva dirkača in čeprav so v petek sporočili, da naj bi bil za zamenjavo pripravljen Michele Pirro, njihov testni dirkač, so zdaj v javnost pricurljale novice, da bo Pirro prihodnji konec tedna v Valenciji s testno ekipo testiral motocikel za prihodnjo sezono.

Ducati v konstruktorskem prvenstvu za Hondo zaostaja za 34 točk, potem ko jim je na zadnjih treh dirkah točke prinesel le Andrea Dovizioso, zato naj bi se odločili, da na drugi motocikel, če Lorenzo ne bo pripravljen, posedejo zamenjavo.

“Škoda, da se je Jorge znašel v tem položaju in upam, da se kmalu vrne v formo. Če me bodo na tovarniškem motociklu potrebovali, sem jim na razpolago in z veseljem bi jim pomagal,” je povedal Bautista, ki letos nastopa za Ducatijevo poltovarniško moštvo Angel Nieto.

Lorenzo pa je pojasnil, da čakajo na izvide magnetne resonance, zatem pa se bo najverjetneje raje posvetil pripravam na dirko v Maleziji, namesto Phillip Islanda. “Skoraj nemogoče je, da bi lahko dirkal v Avstraliji. Zapestje se ne bo zacelilo v teh nekaj dneh,” je dejal Lorenzo. “Z moštvom bomo poizkusili poiskati zamenjavo, če ne bom mogel dirkati. Toda najverjetneje se bom osredotočil na vrnitev v Maleziji,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish