Bo Loeb lovil 10 naslov prvaka WRC?

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2015 .

Yves Matton, šef moštva Citroen, je prepričan, da lahko Francoz Sebastien Loeb osvoji še deseti naslov svetovnega prvaka v reliju, če se odloči za vrnitev potem ko se njegova pogodba o nastopu v seriji WTCC izteče ob koncu letošnje sezone.

Matton namerava 41-letnega Loeba pregovoriti k vrnitvi v svvetovno prvenstvo, saj pravi, da je “največja pomanjkljivost prvenstva WRC ta, da sta samo dva dirkača sposobna redno zmagovati na relijih in postati prvaka. Eden je Sebastien Ogier, ki osvaja naslove, drugi pa je v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov WTCC.”

Loeb je na začetku letošnje sezone odpeljal reli v Monte Carlu, na katerem je od začetka celo vodil. Matton pa se z devetkratnim prvakom namerava pogovoriti o njegovi prihodnosti. “Sebastien bo še dolgo ambasador naše znamke. Z njim se moramo pogovoriti o tem, kaj želi početi v naslednji sezoni. Mislim, da uživa v tem, kar počne. Seveda včasih ni tako ugodno, če ne zmaguješ, toda to je za prvaka, kakršen je, povsem normalno, saj želi zmagovati. Glede na to, da je v WTCC v vrhu več dirkačev, ki lahko zmagajo, je tam zanj nekoliko težje, kot v WRCju.”

Kljub vsemu pa šef Citroena dvomi, da bi se Loeb odločil za nastop na vseh relijih sezone. “Pogovarjamo se o številnih opcijah, govorili bomo tudi o njegovi vrnitvi v WRC, vendar dvomim, da bi ga zanimal nastop na vseh relijih.”

Loeb je nedavno preizkusil Peugeotov dirkalnik za reli Dakar, kar bi lahko pomenilo, da se bo morda podal tudi na puščavsko preizkušnjo. Te se ob nadaljevanju kariere v WTCC ne bi mogel udeležiti, bi se pa skladala z nastopi v reliju.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj