Bo KTM prepričal Jorgeja Martina?

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2024 .

Jorge Martin želi v sezoni 2025 sesti na tovarniški motocikel, ker pa pri Ducatiju za mesto v tovarniški ekipi še izbirajo med njim, Marcom Marquezom ter Eneo Bastianinijem, so pri avstrijskem KTM-u začutili priložnost, ter Špancu, vodilnemu v točkovanju letošnje sezone MotoGP, ponudili mamljivo pogodbo, ki po nekaterih informacijah vsebuje tudi sponzorsko pogodbo proizvajalca energijskih pijač Red Bull.

Čeprav Martin letos vozi eno najboljših sezon v MotoGP, pa to morda ne bo dovolj, da v boju za sedež v tovarniški ekipi premega Marqueza, ki je kot osemkratni svetovni prvak za italijanskega proizvajalca zelo mamljiv z vidika medijske pozornosti.

V primeru, da Ducati Martina spregleda tudi letos, kot se je to zgodilo lani, naj bi Španca pot vodila k Apriliji, kjer je vse verjetneje, da bo Aleix Espargaro končal svoje sodelovanje, a kolegi pri španski Marci poročajo, da bi se lahko znašel tudi pri KTM-u, s katerim je uspešno nastopal v razredu Moto2.

Martin naj bi s KTM-om tudi debitiral v razredu MotoGP, vendar se je odločil za drugo pot, saj avstrijski motocikel takrat še ni bil med najboljšimi, kar pa v letošnji sezoni ne drži več. Povrhu zelo konkurenčnega motocikla pa naj bi KTM Martinu, kot češnjico na vrhu tortice, ponudil še donosno sponzorsko pogodbo z Red Bullom, ki bi poskrbel za višjo plačo, kot bi je bil deležen pri Apriliji.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj