Bo izbira gum pokopala Mercedes?

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2016 .

V letošnji sezoni je v veljavo stopilo novo pravilo, ki ekipam omogoča, da za vsako dirko izberejo komplete koles iz treh različnih zmesi. Še lani so morali nastopati z dvema zmesema, ki jih je izbral Pirelli.

Zdaj smo priča več raznolikim taktikam, ker pa morajo moštva zaradi logističnih razlogov Pirelliju svojo izbiro sporočiti več kot tri tedne pred dirko samo, se je moštvo Mercedes pred dirko v Bahrajnu znašlo v škripcu.

Ker je bila izbira zmesi podana preden so odpeljali dirko v Avstraliji, so se, kot kaže, močno ušteli, vsaj v primerjavi z najbližjim tekmecem, Ferrarijem. Za vroči Bahrajn so pri Ferrariju namreč izbrali 6 kompletov supermehkih gum, 4 komplete mehkih in 3 srednje trdih, torej en komplet mehkih manj, ter en komplet srednje trdih več, kot v Avstraliji.

Ravno izbira gum je rdeče v Melbournu stala zmage, saj jim je zmanjkalo srednje trdih gum, zato so ob prekinitvi dirke na dirkalnike namestili mehkejše gume.

Ob višjih temperaturah Bahrajna in bolj grobi podlagi, je pričakovati večjo obrabo gum, Mercedes pa je izbral enako razporeditev zmesi, kot v Avstraliji pri Hamiltonu. Torej 6 supermehkih, 6 mehkih in en srednje trd komplet.

Hamilton je bil za zmago prekratek, tudi zato, ker je imel Rosberg en komplet srednje trdih gum več, in je tako lažje ugnal moštvenega tekmeca, saj je vozil na svežih srednje trdih gumah, to pa namiguje, da bo imel Ferrari v Manami prednost pred Srebrnimi puščicami.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish