Bo imel Lotus dovolj financ?

Romain Grosjean
Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2013 .

Že na prvi dirki letošnje sezone so pri Lotusu s Kimijem Raikkonenom slavili zmago, a na njihovo žalost v Maleziji nekoliko padli. Grosjean in Raikkonen sta namreč v Maleziji osvojila le šesto in sedmo mesto, zaradi česar je slednji izgubil tudi vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva (Kimi za Vettlom zaostaja za devet točk).

Kljub nekoliko slabši formi je Lotus po drugi dirki ohranil drugo mesto med konstruktorji, kjer pa za Red Bullom zaostaja za 26 točk. Grosjean ob tem opozarja, da bo boj za naslov odvisen predvsem od proračuna ekipe, torej od financ: »Finančno stanje ekipe bo odigralo veliko vlogo pri boju za višja mesta. Vemo sicer, da imamo dobre ljudi, ki delajo dobro in so sposobni izdelati zmagovalen dirkalnik, a vse je odvisno od razvoja in opremljenosti tovarne. Torej vse je odvisno od tega koliko lahko vložiš v to.«

Seveda Romain ne gleda črnogledo na prihodnost, saj pravi, da bodo dobili več sponzorjev in s tem več sponzorskega denarja za razvoj in zmage: »Upajmo, da bomo pridobili nove sponzorje in nov denar za naše zmage.« Neuradno pa se govori tudi o večjem, ali celo novem glavnem sponzorju ekipe, katerega bi naj ekipa predstavila v drugi polovici tega leta, a za enkrat še ni nič uradnega in jasnega glede tega.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish