Bo Honda v sezoni 2022 dobila razvojne koncesije?

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2021 .

V primeru da letos nobenemu izmed Hondinih dirkačev ne uspe katere izmed dirk končati med najboljšimi tremi, bo v prihodnji sezoni eden izmed dveh proizvajalcev, ki bo na razpolago imel razvojne koncesije.

Letošnji najboljši rezultat Honde je četrto mesto, katerega je na VN Španije osvojil dirkač LCR Honde, Takaaki Nakagami, medtem pa se dirkača tovarniške ekipe, Marc Marquez in Pol Espargaro, še nista prebila višje od šestega mesta. Letos je edini proizvajalec, ki nastopa s koncesijami, Aprilia, ki ima na razpolago neomejena testiranja z rdenimi dirkači, za sezono pa lahko uporabijo devet pogonskih agregatov, katere lahko razvijajo brez omejitev.

Ostala moštva imajo na razpolago sedem pogonskih enot, katerih ne smejo spreminjati po začetku sezone, prav tako pa ne smejo testirati, razen na uradnih testiranjih.

Po mnenju Espargaroja pa je edina rešitev za Hondo prav to, da v prihodnji sezoni postane moštvo s koncesijami. “Potrtebujemo koncesije, sicer se nam v prihodnji sezoni ne bo uspelo rešiti iz trenutnega položaja,” je povedal. “Koncesije bi nam prišle zelo prav, saj bomo imeli na voljo le pet dni testiranj pred začetkom sezone.”

Moštveni kolega Marquez se strinja, da bi bile koncesije dobrodošle za dvig forme, toda sam dvomi, da bo prišlo dotega. “Želimo si, da ne bi dobili koncesij, saj bi to pomenilo, da smo letososvojili stopničke ali celo zmago. Nahajamo se v težkem položaju in če bi nam nekaj prineslo prednost, bi bilo to zelo dobrodošlo. Toda dvomim, da jih bomo dobili, saj mislim, da bomo letos zagotovo kdaj na stopničkah.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish