Bo Force Indija v Maleziji še boljša?

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2013 .

 

Paul di Resta, dirkač Force Indije ocenjuje, da bodo višje temperature zraka in steze bolje ustrezale njegovemu dirkalniku VJM06. Škot je prepričan, da lahko dosežek iz Melbourna še popravijo. “Mislim, da bo našemu dirkalniku ustrezalo toplo vreme,” je pojasnil di Resta. “V Maleziji smo bili zadnjih nekaj let zelo solidni, tako da mislim, da imamo dober razlog, da smo optimistični. Nekaj stvari moramo še popraviti, a semo letošnjo sezono začeli dobro. Pokazali smo, da lahko dirko odpeljamo tudi s postankom manj, kot nekateri naši konkurenti, zdaj pa nas zanima, če bo tako tudi v Maleziji,” je povedal di Resta, potem ko sta z moštvenim kolegom Adrianom Sutilom s sedmim in osmim mestom v Avstraliji ekipi postregla z najboljšim začetkom sezone do zdaj.

Paul di Resta pa se nastopa na stezi v Sepangu veseli tudi zato, ker je to ena izmed njegovih najljubših. “To je ena izmed najbolj kompletnih stez v letošnji sezoni. Bila je prva v novi generaciji dirkališč. Ima hitre in tekoče, ter nekaj počasnih delov, pa tudi zelo hitrih šikan. Ob Šanghaju je to eni izmed stez, na katerih najbolj uživam.”

Moštveni kolega Sutil, ki se je na prvi letošnji dirki nekaj krat znašel v vodstvu zaradi drugačne taktike, je nekoliko bolj previden v napovedih glede dirke v Maleziji. “Ne vem, kako bodo višje temperature vplivale na obnašanje dirkalnika, saj se na testiranjih z njimi nismo soočili. Sepang ni moja najljubša steza, a je vse odvisno od dirkalnika. Dirkalnik je hiter in stabilen. Bolj je zabaven, toda včasih postane neuravnotežen, takrat pa ga je težko obdržati na stezi. Potrebuje veliko aerodinamičnega oprijema. Vreme v Avstraliji nam je ugajalo, kako bo v Maleziji, pa bomo še videli.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish