Bo Ferrari ostal brez 84 milijonskega dodatka?

Avtor prispevka: , objavljeno 21. januarja 2017 .

Novi lastniki Formule ena, Liberty Media, so namignili, da se bo v najhitrejšem cirkusu v bodoče spremenilo marsikaj. Med drugim bo prišlo do sprememb pri načinu, kako se ob koncu razdeli finančne prihodke od prodanih komercialnih pravic. Predvsem naj bi se v bodoče denar z moštvi delil olj pošteno, s tem pa naj bi se končalo tudi izplačevanje bonusov za zgodovinsko sodelovanje v prvenstvu, ki ga prejemajo najstarejša moštva.

Ferrari, ki v prvenstvu Formule ena nastopa vse od samega začetka, tako denimo na sezono prejme več kot 84 milijonov evrov samo zato, ker sodelujejo, Sauber in Manor pa prejmeta več kot pol manj.

Greg Maffei iz Liberty Medie je tako pozval Ferrari naj razmisli o tem, da sprejme drugačno porazdelitev, saj bo Formula 1 zaradi nje postala bolj privlačna, posledično pa bodo izgubljeno vsoto lahko nadomestili s prihodki s strani sponzorjev.

“Moštvo, kot je Ferrari, lahko od svojih sponzorjev iztrži ogromno,” je za Forbes povedal Maffei. “Z zanimivimi dirkami bodo lahko zaslužili še več. Zato bi morali pretehtati o tem, da sprejmejo drugačno, bolj pravično porazdelitev dobička,” je še dodal.

Novi lastniki pa naj bi že v prihodnjem tednu napovedali velike spremembe na samem čelu Formule 1, saj naj bi Bernie Ecclestone odstopil z mesta šefa F1. Istočasno pa naj bi vodenje komercialne plati prevzel Sean Bratches, medtem ko bo športno plat vodenja prevzel Ross Brawn.

Foto: Ferrari