Bo dež odplaknil kvalifikacije?

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2015 .

Močan dež v Austinu je poskrbel za odpoved drugega prostega treninga v petek, ker pa vremenska napoved tudi za danes, ko bo na sporedu tretji trening ter nato kvalifikacije, ni nič boljša, FIA že razmišlja, da bi urnik nekoliko zamaknila za eno uro. Odločitev bo padla v jutranjih urah po lokalnem času, oziroma zgodaj popoldan po našem.

V primeru, da pogoji danes ne bodo dovoljevali izvedbe kvalifikacij, bodo te načeloma lahko izvedene v nedeljo zjutraj pred dirko, a tudi jutrišnja vremenska napoved ni najugodnejša.

Pravila pa dovoljujejo štart dirke tudi brez kvalifikacij. V tem primeru bi štartna mesta določil vrstni red zadnjega izpeljanega prostega treninga. Torej, če dirkači ne bodo odpeljali niti tretjega treninga, bi štartna mesta določil vrtni red s prvega treninga.

Komisarji pa imajo kljub temu na razpolago tudi druge možnosti med katerimi lahko izbirajo. Štartna mesta bi lahko določili na podlagi razvrstitve v točkovanju prvenstva, nenazadnje pa tudi na podlagi štartnih številk na dirkalnikih.

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo