Bo Button zavrnil ponudbo McLarna?

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2014 .

Jenson Button bo morda moral zavrniti ponudbo moštva McLaren, če bo le to še dolgo odlašalo s svojimi načrti za prihodnjo sezono, je sporočil Britanec, ki se spogleduje z drugimi možnostmi in izzivi.

Tako Button, kot njegov moštveni kolega Kevin Magnussen čakata na novice glede McLarnovih načrtov za prihodnost, medtem ko ekipa čaka na odločitev Fernanda Alonsa, ki naj bi se vrnil v moštvo.

Buttnov menedžer je dejal, da bo prvak iz sezone 2009 prihodnjo sezono v formuli ena dirkal le, če bo imel na voljo konkurenčen dirkalnik, sicer naj bi se preselil v svetovno vzdržljivostno prvenstvo WEC.

“Nahajam se v položaju, v katerem so se letos znašli številni dirkači. In sicer čakam na podaljšanje pogodbe, medtem pa so mi v oči padli drugi izzivi in možnosti,” je pojasnil Button. “Veselim se izziviv, ki me čakajo, pa naj bo to v svetu dirkanja, kakega drugega športa ali pa nekaj povsem drugega. Ne počutim se, kot da bi me kdo rinil iz tega športa, saj bom zagotovo v takšni ali drugačni obliki del njega.”

Button je povedal še, da ga je trenutno bolj razočarala forma McLarna, kot čas, ki so si ga vzeli za izbiro dirkačev za prihodnjo sezono. “Svetovni prvak sem in želim si zmagovati na dirkah. Če nimaš hitrega dirkalnika si razočaran. To je tisto, kar boli bolj, kot karkoli drugega,” je povedal.

Foto: McLaren