Bo Bottas ostal tudi brez sedeža pri Mercedesu?

Avtor prispevka: , objavljeno 10. januarja 2019 .

Valtteri Bottas, ki lani ni zabeležil niti ene same zmage, čeprav je sedel v dirkalniku moštva konstruktorskih prvakov, je pred novo sezono izgubil glavnega sponzorja Wihuri. Direktor podjetja Antti Aarnio-Wihuri je za finski Ilta-Sanomat povedal, da so bili z dosežki Finca razočarani. Bottas je po spletu nesrečnih okoliščin izgubil zmagi na Kitajskem in v Azerbajdžanu, zatem pa je njegova forma nekoliko padla, ter utrpela še dodaten udarec na VN Rusije, ko je moral skoraj zapečateno zmago prepustiti moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu.

Šef moštva, Toto Wolff, ga je označil za dobrega “pomagača”, kar je Bottasa nekoliko razjezilo, a pred novo sezono Wolff od Finca pričakuje, da se bo uspešno kosal s Hamiltonom, sicer mu grozi slovo od moštva, k čemur bi izguba največjega sponzorja lahko še dodatno pripomogla.

“Razočaral nas je,” je povedal Aarnio-Wihuri. “Ni bil za vse kriv sam, del krivde nosi tudi moštvo in tehnične težave, toda proti koncu sezone je bil zelo šibak. Težko je biti Hamiltonom moštveni tekmec, toda Valtterija se prehiteli tudi številni drugi, tako da je sezono končal šele na petem mestu, kar je zelo slab rezultat,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish