Bo Arrivabene prestopil k Sauberju?

Avtor prispevka: , objavljeno 11. januarja 2019 .

Nemški mediji poročajo, da naj bi odpuščeni šef moštva Ferrari, Maurizio Arrivabene sledil svojemu nekdanjemu dirkaču Kimiju Raikkonenu v Švicarsko moštvo Sauber, ki se vse tesneje povezuje z ekipo iz Maranella.

Arrivabenejeve tesne vezi z lastniki Ferrarija namreč namigujejo, da bi Italijan zavzel vlogo v moštvu Sauber, ki bi nato počasi postalo tovarniško moštvo Alfe Romeo. Raikkonen pred novo sezono govoric o Arrivabeneju ni želel komentirati, prav tako pa ni bil pretirano zgovoren o možnostih moštva v letošnji sezoni.

“Bomo videli, ko bo dirkalnik na stezi, potem pa bomo načrtovali, kako naprej,” je povedal. Mislim pa, da imamo vse možnosti, da dosežemo veliko, nihče pa ne ve, kam nas bo to peljalo.” Fincu se je po odhodu iz Ferrarija oddahnilo, saj nikdar ni bil pristaš politike v dirkanju, katere pa je v velikem moštvu, kot je Ferrari, veliko več, kot pri Sauberju. “Moštvo je precej manjše, a se veselim nove sezone,” je dejal. “Vse bo precej drugače, toda cilj je še vedno isti – biti dober na dirkah. Mislim, da bo tu precej več poudarka na dirkanju in manj na drugih stvareh. Upam, da se bo sodelovanje izkazalo za pozitivno za obe strani. Imam pa dober občutek in veselim se nove službe.”

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish