Bo Američan Joe Roberts pri Apriliji potrjen že ta konec tedna?

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2020 .

Potem ko je Andrea Iannone s svojo pritožbo na sodišču pogorel in je prejel podaljšano štiriletno kazen prepovedi nastopanja pod okriljem FIM, se je Aprilia znašla v težkem položaju, ko mora najti zamenjavo za Italijana.

Po kar nekaj spodletelih ponudbah, katere so dirkači zavrnili, zdaj iz MotoGP prihajajo poročanja, da naj bi ob Aleixu Espargaroju prihodnjo sezono dirkal Američan Joe Roberts, potrditev pa naj bi bila javna še pred koncem tega tedna, saj naj bi Roberts že v torek za Aprilio opravil prva testiranja.

23-letni Američan bo tako zelo verjetno prvi ameriški dirkač v MotoGP po Nickyu Haydnu, v sosednjo garažo pa ga bi z veseljem sprejel tudi Espargaro: “Všeč mi je, kako se je Joe izboljšal. Letos sem ga spremljal v Katarju in na meni je pustil dober vtis. Pravzaprav nima veliko izkušenj, toda kot kaže se razvija in izboljšuje. Pri njem je očitno, da ga ni strah voziti s polnim plinom. Ne zanima ga drugo ali tretje mesto. Vozi na vse ali nič, kar je dobro. Seveda se mora še veliko naučiti, toda ima potrebno hitrosti in je dobra izbira za prihodnost moštva Aprilije, poleg tega pa bo lepo imeti Američana v razredu MotoGP,” je še dodal Katalonec.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj