Bo Alonso ostal brez sedeža za 2015?

Avtor prispevka: , objavljeno 12. oktobra 2014 .

Prihodnost Fernanda Alonsa je po sporu s šefom Ferrarija, Marcom Mattiacijem, ki ga je ne sestanku o njegovi prihodnosti ozmerjal, vse bolj negotova.

Zadnje govorice pravijo, da naj bi se Španec spogledoval z dirkaškim sedežem pri moštvu Williams, ali pa da naj bi celo vzel leto dni premora od formule ena.

Pri dominantnem Mercedesu, kamor želi Alonso, zanj za prihodnjo sezono ni prostora. “Za 2015 imamo pogodbo z Lewisom Hamiltonom,” je dejal Niki Lauda in tako zaprl vrata dvakratnemu svetovnemu prvaku. “S Totom želiva še naprej sodelovati z Lewisom, zato smo z njim že v zelo konstruktivnih pogajanjih za podaljšanje pogodbe,” je pojasnil Lauda.

Alonso naj bi se tudi že pogajal z McLarnom, kjer pa šef ekipe Ron Dennis ne želi plačati vsote, ki jo za prestop zahteva Španec, še bolj pa ga moti to, da želi Alonso pri McLarnu ostati le eno sezono.

Alonso je sicer dejal, da prav veliko moćnosti za enoletni premor ni. Nemški mediji tako poročajo, da se je nekdanji dirkač Renaulta spustil v pogajanja tudi z lotusom in Williamsom, čeprav prva opcija naj ne bi bila najbolj verjetna, pa čeprav bo ekipa iz Enstona prihodnjo sezono uporabljala Mercedesove pogonske agregate. “Morda, toda ne verjamem,” je govorice o Alonsovem prihodu k Lotusu (z ekipo je osvojil svoja naslova svetovnega prvaka, ko je dirkala pod Renaultovim imenom) komentiral Romain Grosjean.

Težav v njegovem prihodu k Lotusu naj bi bila v 63 milijonih evrov, ki jih ekipa dobi od Totala ter PDVSA, ki svoje sponzorstvo pogojujeta z obstoječima dirkačema.

Da bi se znašel pri Williamsu pa je tudi malo verjetno, saj so v ekipi iz Grova, ki letos uživa precej boljšo sezono, že napovedali, da bosta zanje tudi v prihodnji sezoni dirkala Felipe Massa in Valtteri Bottas.

Prav Massa je svojega nekdanjega moštvenega kolega pri Ferrariju na dirki v Suzuki v šali nekoliko zbodel in vprašal: “Kam boš šel? k Marussiji ali Caterhamu?”

Foto: Ferrari