Bo Alonso izpustil tudi VN Kitajske?

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2016 .

Fernando Alonso je razkril, da je v nesreči na dirki za VN Avstralije zlomil rebro in da se lahko zgodi, da bo moral izpustiti tudi dirko na Kitajskem. Dirkač McLarna je po uri in pol dolgem zdravniškem pregledu zdravnikov napovedal, da v Bahrajnu ne bo dirkal. “Imam zlomljeno rebro, čutim pa tudi nekaj bolečin, tako da težko spim,” je pojasnil Španec. “Rad bi sedel v dirkalnik in videl, kakšen občutek bi imel. Toda to je dirkanje, vsakič ko sedeš v dirkalnik se soočaš s tveganjem.

Nastop na Kitajskem ni zagotovljen, saj bom moral ta pregled opraviti še enkrat v naslednjih osmih do desetih dneh, potem pa bomo videli, kaj bodo povedali zdravniki. Predvsem gre za varnost in upam, da bo vse uredu. Bomo videli, kako bo na naslednjem pregledu.”

Nekdanji dirkač Renaulta je povedal, da je v preteklem tednu opravil nekaj pregledov pri svojih zdravnikih, kjer so ugotovili, da se mu je v prostoru med pljuči in prsno steno nabral zrak, zaradi česar bi bilo tvegano že ta konec tedna sesti v dirkalnik. “Prejšnji teden nisem imel težav. V nedeljo po nesreči me je bolelo koleno in nič drugega, zato sem lahko zapustil stezo. V ponedeljek me je malce bolelo povsod po telesu. Nato sem se vrnil v Španijo in bolečina je bila morda malce hujša, zato smo opravili temeljit pregled. Ugotovili smo, da sem imel pnevmotoraks. Svetovali so mi, naj doma počivam, v ponedeljek pa smo še enkrat opravili pregled, ki je pokazal, da pnevmotoraksa ni bilo več, a se je pokazalo nekaj zlomljenih reber. Zaradi položaja v dirkalniku bi se lahko zlomljeno rebro zapičilo v pljuča. Ni ravno zlomljena roka, a gre za zlomljeno kost v prsnem košu, kjer se nahajajo pomembni organi.”

Kljub vsemu pa dirkač McLarna spoštuje odločitev zdravnikov, ki mu nastopa na dirki niso dovolili. “Razočaran sem. Rad bi dirkal, saj imam rad ta šport, zato pa sem še toliko bolj žalosten, ker sem prišel sem in ne morem niti poskusiti, toda razumemo, da mora biti tako. Spoštujem odločitev. Za mano je nekaj bolečih dni. Bil sem pripravljen stisniti zobe in v dirkalniku nekako pozabiti na bolečino, da bi lahko dirkal, saj če ne misliš na bolečino, jo lahko nekoliko obvladaš. Toda obstaja določeno tveganje.”

Foto: McLaren Honda

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo