Bo 13. štartno mesto za Hamiltona srečno?

Avtor prispevka: , objavljeno 28. maja 2017 .

Lewis Hamilton je bil po kvalifikacijah za VN Monaka povsem razočaran nad svojim dosežkom. Britanec je namreč izpadel že v drugem delu kvalifikacij, kjer je kljub nekaj poizkusom postavil šele 14. čas, njegov zadnji poizkus uvrstitve v zadnji del pa je prekinila nesreča Stoffela Vandoorna. Hamilton je moral zaradi rumenih zastav upočasniti in tako svojega dosežka ni izboljšal, a bo kljub temu na štartu stal na 13. mestu, saj bo Jenson Button v McLaren Hondi nazadoval zaradi kazni, povezane z menjavo komponent pogonske enote.

“S tem se je naš dirkaški konec tedna več ali manj tudi končal, tako da bom jutri križaril okrog na katerem koli mestu izved prve deseterice,” je bil razočaran Hamilton. “Poskušal se bom prebiti čim višje, toda tu je težko prehitevati, tako da očitno me čaka lepa nedeljska vožnja.”

Britanec ni našel pojasnila za svoj zaostanek za vodilnimi, med katerimi je tudi njegov moštveni kolega Valtteri Bottas, ki bo dirko začel s tretjega mesta. “S krogom, ki sem ga prekinil zaradi nesreče Vandoorna bi se morda lahko uvrstil med prvih deset. Potem pa bi, s hitrostjo in težavami na dirkalniku, kakršne koli so že bile, verjetno le težko prišel med prvo peterico v zadnjem delu. Lepo je videti, da je Valtteriju uspelo, njegov čas dokazuje, da naš dirkalnik tu ni slab. Ugotoviti pa bomo morali, zakaj nisem mogel doseči podobnega časa,” je še dodal dirkač Mercedesa.

Foto: Mercedes