BMW i prihaja v Slovenijo marca

Avtor prispevka: , objavljeno 14. januarja 2015 .

V Münchnu so prižgali zeleno luč za prodajo serije i v Sloveniji, so sporočili na redni letni konferenci pri BMW-ju. Edini salon serije i bo za enkrat sicer v Ljubljani in sicer v BTC-ju. Na voljo bo povsem električni model BMW i3 in priključni športni hibrid i8. Torej tudi BMW pričenja aktivno konkurirati električnim vozilom, predvsem Mercedesovemu razredu B.

Omeniti velja, da bo poleg modela i3 in i8 konec poletja moč dobiti tudi priključni hibrid X5 xDrive 40e. Sicer pa bomo iz BMW-ja letos deležni tudi novosti kot je denimo cabrio serija 2, ki se bo predstavila 2. februarja. Nato bosta sledila modela X5 M in X6M, ter nato prenovljena serija 1 in povsem nova serija 7. Novosti bodo tudi pri Miniju, kjer bomo videli nov John Cooper Works (JWC), ki bo tudi najbolj zmogljiv Mini za enkrat.

Za konec velja omeniti še novost za kupce vozil BMW, ki bodo po novem deležni brezplačnega servisiranja vozil za dobo pet let, oziroma 100.000 kilometrov. No ja, nekaj novosti bo tudi pri motociklistih, recimo modeli S 1000 EE, R 1200 R, F 800 R in še in še.

Foto: BMW

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish