BMW i30 postal EKO avto leta

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2015 .

Sinoči se je na Tavčarjevem dvorcu na Visokem pri Poljanah odvilo sklepno dejanje jubilejnega desetega izbora za Poslovni avto leta, ki ga organizirajo Finance. Inovativni BMW i3, ki združuje pionirsko tehnologijo električnega pogona je postal veliki zmagovalec v kategoriji EKO avto leta.

Organizatorji izbora za Poslovni avto leta so izbor BMW i3 za EKO avto leta utemeljili z besedami: ”BMW je z modelom i3 na cesto postavil presenetljiv avto, ki preseneti z obliko, zasnovo lahke karoserije in izjemno živahnim električnim motorjem.”

Od začetka zasnovan za električno mobilnost
BMW i3 je brezkompromisna in privlačna rešitev sedanjih in prihodnjih potreb osebne mobilnosti v urbanih okoljih. Je prvi premium avtomobil na svetu, ki je usmerjeno zasnovan za vožnjo na izključno električni pogon – s tem pa brez emisij. Posebno razvita arhitektura LifeDrive, tehnologija pogona BMW eDrive, značilen pogon na zadnja kolesa in revolucionaren koncept lahke konstrukcije poudarjajo ravnovesje med užitkom v vožnji, dosegom in maso.

Mednarodni uspeh
Med številnimi priznanji in nagradami po vsem svetu je BMW i3 prejel prestižno nagrado Svetovni zeleni avtomobil leta 2014 – ”World Green Car of the Year”.

Revolucionaren koncept BMW i3, ki je bil zasnovan in oblikovan za električno mobilnost in ki vključuje lahko, visoko-trdno karbonsko potniško kabino, je navdušil novinarje po vsem svetu. Poleg državnih in mednarodnih nagrad je avtomobil prejel tudi priznanje ”Paul Pietsch Prize” revije ”Auto, Motor und Sport” za najbolj inovativen tehnološki koncept.

Ideja trajnostnega užitka v vožnji je dobila nov pomen. BMW i3 dobil nagrado ”Wertmeister 2015” v popolnoma novi kategoriji ”električnih vozil”. Nagrado podeljuje revija ”Auto Bild”. Uspeh BMW i3 potrjuje, da je odločitev za nakup prvega premium vozila, oblikovanega izključno za električno in lokalno brezemisijsko vožnjo, odločitev v prid ekološke ozaveščenosti in visoke stabilnosti vrednosti.

Poslovni avto leta
Poslovni avto leta je izbor, ki ga že deseto leto zapored organizira časopis Finance. Sklepni dogodek je zaokrožil dolgo obdobje preizkušanja in ocenjevanja avtomobilov izbora PAL ter izbor finalistov, pri katerem so upoštevali kriterije udobja, prostornosti, tehnike, varnosti, voznih lastnosti, cene in stroškov lastništva.