Bivši Mercedesov inženir: Pravila smo prilagodili našim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2023 .

Na spletu se je pojavil posnetek nekdanjega Mercedesovega inženirja, ki je razkril razlog, zakaj je moštvo nemškega proizvajalca ob uvedbi novih 6 valjnih hibridnih pogonskih agregatov uživalo tako veliko prednost.

V pogovoru domnevni inženir moštva Mercedes razkrije, da je moštvo vsa sredstva vložilo v razvoj novih motorjev, s katerimi so pričeli že precej pred 2014, ko so bili prvič uporabljeni in jih na testni mizi začeli testirati že v letu 2011.

Najbolj presenetljiv pa je del pogovora, kjer inženir pravi, da so se z zbranimi podatki obrnili na zvezo FIA, ki je nato pravila tako rekoč prilagodila njihovim motorjem.

Da je Mercedes z razvojem novih pogonskih agregatov pričel že leta pred uvedbo je bilo znano že dlje časa, med drugim je o tem leta 2017 spregovoril nekdanji predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo, ki je dejal, da mu je Niki Lauda, svetovalec nemškega moštva, priznal, da “je Mercedes na hibridnem pogonskem sklopu delal že od leta 2007.” Di Montezemolo je dodal, da to tudi pojasni, zakaj je Mercedes grozil celo z izstopom iz F1, če v letu 2014 ne bo potrjena trenutna oblika pogonskih sklopov.

“Mercedes, Renault in Ferrari so že pet let vedeli, kakšne motorje bomo uporabljali,” pa je v sezoni 2014 povedal takratni predsednik zveze FIA, Jean Todt.

https://twitter.com/RedBullUpdates/status/1646911749134622721

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj