BINOTTOV poslovilni poklon VETTLU: Samo SCHUMACHER in LAUDA sta bila boljša

Avtor prispevka: , objavljeno 11. decembra 2020 .

Pred zadnjo dirko Formule 1 Sebastiana Vettla za ekipo Ferrari to nedeljo v Abu Dabiju, se je Mattia Binotto, šef Scuderie poklonil rezultatom štirikratnega svetovnega prvaka za moštvo iz Maranella.

Sebastian zapušča Ferrari kot dirkač s tretjim največjim številom zmag v naši zgodovini. Samo Michael Schumacher in Niki Lauda sta bila boljša od njega. Samo to kaže na ogromne stopinje, ki jih je zapustil pri nas,” tako Binotto za nemške kolege iz Sport Bild. “Prepričan sem, da Sebastian ni postal le del naše zgodovine, temveč bo vedno ostal del naše družine.Binotto je letos spomladi Vettlu sporočil, da pogodbe, ki mu poteče konec leta, ne bodo podaljšali. Prihodnje leto ga bo v Maranellu zamenjal Carlos Sainz, sam pa se odpravlja v ekipo Aston Martin, ki letos še nastopa pod imenom Racing Point.

Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, se je pred slovesom Sebastiana Vettla iz Maranella poklonil dosežkom Nemca za moštvo iz Maranella.

Po osvojitvi štirih zaporednih naslovov za Red Bull med letoma 2010 in 2013, se je Vettel na začetku sezone 2015 kot veliko upanje preselil k Ferrariju. V šestih letih je za Scuderio osvojil 14 zmag, v letih 2017 in 2018 je bil podprvak. V tej sezoni, ki se počasi zaključuje, Nemec tačas zaseda le 13. mesto. Slabše se je odrezal le leta 2007, v svoji premierni sezoni, vendar je takrat odpeljal le osem od skupaj sedemnajst dirk.     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish