Binotto: Rivalstvo med Vettelom in Leclercom je naša prednost

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2020 .

Vodja Ferrarijevega moštva Mattia Binotto trdi, da je rivalstvo znotraj moštva med Charlesom Leclercom in Sebastianom Vettelom, kljub nekaterim kontroverznim dogodkom v pretekli sezoni njihova prednost. Mladi Monačan je že v svoji prvi sezoni v rdečem moštvu navdušil. Minulo sezono, v kateri je osvojil sedem najboljših startnih položajev in dve zmagi je zaključil na skupnem četrtem mestu, pred izkušenejšim moštvenim kolegom Sebastianom Vettelom. V sezoni se je tako že ustvarilo rivalstvo med njima, kar je prineslo tudi nekaj kontroverznih dogodkov. Med temi je izstopalo predvsem trčenje v Braziliji ter številne pripombe preko radia.

Binotto meni, da je prav, da sta bila oba tako odločena premagati drug drugega.

“Naša dirkača sicer zelo dobro sodelujeta skupaj. Drug drugemu sta dobro merilo in, ko nekdo zaostane je razumljivo razočaran, kar pa ni vedno slabo. Zelo sem zadovoljen z našo dirkaško zasedbo.”

Kljub nekaterim kontroverznim dogodkom med obema dirkačema pa je Binotto prepričan, da stvari niso šle nikoli tako daleč, da bi to lahko vplivalo na letošnjo sezono. Na vprašanje ali meni, da so bila trenja neizogibna glede na to, da ima v moštvu dva dirkača najvišjega razreda je odgovoril:

“Ta del je potrebno sprejeti, saj do trenj vedno pride, ko sta v ekipi dva tako dobra dirkača. Tukaj sta, da opravita najboljše delo in zmagata. Zame je najpomembneje, da oba razumeta kakšni so naši skupni cilji in na dirki razmišljata o celotni sliki. Prerekati se po radiu med dirko zagotovo ni dobro, saj v dirkalniku ne vidiš celotne slike oziroma dogajanja. Takrat je potrebno tudi zaupati moštvu., tudi če to stori napako. Tako kot dirkači tudi ekipa dela napake.”