BINOTTO razkril, kdaj bomo videli FERRARIJEV novi dirkalnik SF21

Avtor prispevka: , objavljeno 20. decembra 2020 .

Šef moštva Ferrari, Mattia Binotto je razkril ime Ferrarijevega F1 dirkalnika sezone 2021 in kdaj ga bomo prvič videli. Moštva morajo tudi v sezoni 2021 nastopiti z enako osnovo dirkalnika, kot letos, dovoljene pa so spremembe aerodinamike, preden se bo v 2022 izgled dirkalnikov zaradi spremembe pravil močno spremenil.

Moštvo iz Maranella se bo navijačem predstavilo že v začetku leta, kjer bodo predstavili predvsem moštvene barve, vodstvo in novo dirkaško zasedbo, kjer se Charlesu Leclercu pridružuje Španec Carlos Sainz. Toda dirkalnik, ki se bo imenoval SF21, bomo videli nekoliko kasneje, najverjetneje 2. marca, ko se začnejo tridnevna zimska testiranja. Ferrari je v preteklih letih svoj dirkalnik vedno predstavil preko spleta, tokrat pa nameravajo predstavitev opraviti nekoliko drugače.

“Smo pa tudi že določili ime dirkalnika,” je med drugim dejal Binotto. “Dirkalnik se bo imenoval SF21. Ime je preprosto, saj menimo, da gre za prestopno leto v 2022, zato bomo obdržali ime SF21. Gre za delno “zamrznjen” dirkalnik, ki bo imel isto šasijo kot njegov predhodnik SF1000. Predstavitev bomo letos izpeljali drugače. Najprej bomo pripravili predstavitev moštva in naših dirkačev, zatem pa bomo verjetno pripravili še drug dogodek, najverjetneje na zimskih testiranjih v Barceloni, kjer bomo razkrili dirkalnik. To predstavitev bomo opravili malce drugače.”

Pri Ferrariju so v letošnji sezoni utrpeli hud udarec zaradi sprememb motorja, katere so morali opraviti tik pred začetkom sezone. Po pregledu pogonskih agregatov iz sezone 2019 s strani zveze FIA so morali opraviti nekatere spremembe tudi na letošnjih agregatih, ti pa so posledično izgubili kar nekaj moči.

Mattia Binotto je razkril, da bomo novi dirkalnik Ferrarija sezone 2021 verjetno videli šele 2. marca.

Čeprav so pripravili posodobitev motorja, ki bi omilila izgubo, jim le teh ni uspelo homologirati za letošnjo sezono, zato pa menijo, da bo napredek na področju motorja v sezoni 2021, ko bodo uporabljali povsem prenovljen agregat, precej večji. Podatki s testne mize so po besedah Binotta vzpodbudni.

“Lahko potrdim, da naš motor na testni mizi deluje zelo dobro. Kar se tiče zmogljivosti ta motor predstavlja velik napredek v primerjavi z motorjem sezone 2020. Verjamem, da bomo znova konkurenčni tudi na področju motorja in ne bomo več najslabši na tem področju. Tak občutek imam glede na podatke z dinamometra, toda ne morem vedeti, koliko se bodo izboljšali drugi,” je dodal Binotto, ki je razkril, da bo SF21 z novo, bolj učinkovito aerodinamiko rešil tudi težave z ustvarjanjem upora. “Lanski dirkalnik je ustvarjal zelo veliko zračnega upora, kar smo pri SF21 rešili.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish