Binotto novi šef moštva Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 7. januarja 2019 .

Iz moštva Ferrari prihaja sicer še neuradna novica, da bo Maurizia Arrivabeneja na mestu šefa ekipe nadomestil Mattia Binotto.

O tem se sicer ugiba že dlje časa in čeprav so iz Maranella zanikali namigovanja, da bo ob ponovnem neuspešnem boju za naslov prišlo do menjave vodstva, zdaj viri iz italijanske ekipe pravijo, da se je novi predsednik Ferrarija, John Elkann odločil, da je Binotto pravi za vodenje moštva.

Uradna potrditev menjave naj bi bila na sporedu kmalu, najbrž že danes.

Arrivabene je mesto šefa izgubil, ker naj bi spodrsljaji v vodstvu moštva v veliki meri pripomogli k novemu porazu ekipe. Največji primer takšne napake je nejasna vloga drugega dirkača, Kimija Raikkonena, ki je vodila do neljubih dogodkov na VN Nemčije in VN Italije.

Prišlo je tudi do številnih strateških napak, naprimer na kvalifikacijah za VN Japonske, kjer so dirkača na suho stezo poslali z gumami za dež.

Arrivabene je kasneje za poraz okrivil pomanjkanje napredka pri razvoju dirkalnika, saj novosti na VN Singapurja niso prinesle izboljšav dirkalnika, ob vsem tem pa naj bi resno prihajalo do konfliktov med Arrivabenejem in Binottom, ki sta imela različne poglede na pristop moštva.

Binotto je v moštvu od leta 2016 opravljal vlogo tehničnega direktorja, ko je nadomestil Jamesa Allisona, moštvu pa se je pridružil leta 1995.

 

Foto: Ferrari

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish