BINOTTO: Leto 2022 je za FERRARI pomembnejše kot 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2020 .

Ferrari se bo osredotočal na novi pravilnik Formule 1 leta 2022 in bo na dirkalniku sezone 2021 opravil le manjše stvari, če se bodo v prihodnjem letu nahajali v slabem položaju. Kljub temu pa šef ekipe Mattia Binotto poudarja, da se leto 2020 ne sme več ponoviti. “Tega ne moremo sprejeti!

Scuderia je letošnjo sezono končala na šestem mestu. Sicer bodo letošnji dirkalniki v veliki meri uporabljeni tudi v prihodnjem letu, kljub temu pa so si v Maranellu zadali cilj, da novo sezono končajo najmanj na tretjem mestu. “Definitivno moramo narediti boljše delo kot je to bil primer letos.” Toda pri Ferrariju vedo tudi, da bodo leta 2022 s povsem novim pravilnikom imeli novo priložnost. “Leto 2022 je pomembnejše kot 2021. In če v sezono 2022 vstopiš z zaostankom, potem bo v nadaljnjih letih samo težje.

Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, je dejal, da je za moštvo iz Maranella pomembnejše leto 2022 in da bodo na dirkalniku sezone 2021 delali le v nujnem primeru.

Zaradi tega bo v prihodnjem letu v Maranellu najvišja prioriteta razvoj dirkalnika sezone 2022. “In če bomo na dirkalniku sezone 2021 opravili kakšna dela, potem le, ker je situacija slabša kot smo pričakovali ali pa da se v letu 2021 nekaj naučimo, da bi bili 2022 boljši,” tako Binotto. Upanja v prihodnji sezoni ležijo na povsem novem motorju in dirkalniku, ki proizvaja manj zračnega upora. “Če pogledam, kako razvijamo dirkalnik, potem gojim upanja, da bo sezona boljša. Vendar pa nikoli veš, dokler se ne odpraviš na stezo in povlečeš primerjave z ostalimi,” doda šef ekipe.

A Binotto si pri tem ne ustvarja nobenih iluzij in ve, da na vrh vodi le trdo delo. “Najprej se moramo v ekipi zavedati, kje se tačas nahajamo. Šesto mesto moramo sprejeti s ponižnostjo, ker se ne bomo enostavno izboljšali, samo zato ker smo Ferrari. Boljši bomo postali, ker bo vsak posameznik opravil boljše delo kot v preteklosti,” pravi Italijan in doda: “In za to potrebujemo popolno odločenost in jasne ambicije. Vendar sem prepričan, da ekipa danes to tudi ima.”     

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj