Binotto: Kdor misli, da smo spredaj se moti

Avtor prispevka: , objavljeno 1. marca 2019 .

Vodja moštva Ferrari Mattia Binotto je zanikal besede Lewisa Hamiltona, ki je dejal, da je Ferrari trenutno pol sekunde pred ostalimi.

“Še vedno spoznavamo naš dirkalnik, preizkušamo njegovo hitrost in vzdržljivost. Vsak testni dan smo pridobili več potrebnih podatkov in tako napredovali. Ti dnevi so pomembni pri pripravi na celotno sezono. Vesel sem besed Lewisa, ki meni, da smo hitrejši, toda prepričan sem, da so tudi oni zelo hitri in bomo v Avstraliji zelo skupaj.”

“Povsem napačno bi bilo misliti, da smo hitrejši od njih. Na testiranjih namreč izvajamo različne programe, z različno polno posodo za gorivo. Ne pričkujem njihovega zaostanka oziroma, če so morda res nekoliko za nami je ta razlika izjemno majhna.”

Sebastian Vettel je sicer danes dopoldne postavil nahitrejši čas letošnjih testiranj, toda Lewis Hamilton se je popoldne praktično izenačil s tem časom. Celoten drugi testni teden pa je bil za moštvo iz Maranella daleč od idealnega. Potem, ko so imeli prav vsak dan določene težave z dirkalnikom. Na vprašanje kako je zadovoljen z letošnjimi testiranji in v kolikšni meri mu omenjene težave povzročajo skrbi je odgovoril:

“Občutki so mešani. Opravili smo precej dela, programov, ki smo si jih zadali. Želel pa bi si, da bi bil dirkalnik nekoliko bolj vzdržljiv in hitrejši. Dokler ne popravimo omenjenih težav ne bom popolnoma zadovoljen.”

Ferrari je deloval suvereno tako na čas ene enega kroga kot tudi pri simulaciji dirk, vodja moštvo zato meni, da je dirkalnik dobro uravnotežen.

“Dirkača imata v dirkalniku samozavest, da resnično napadeta zavoj. Če je dirkalnik tu dobro uravnotežen ne pomeni, da bo na vseh stezah tako. Vsako dirkališče ima namreč svoje karakteristike.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish